Applikationsingenjör

Saft AB, Oskarshamn

ROLL OCH UPPGIFTER

Som applikationsingenjör ska du stödja interna och externa kunder med specialistkompetens kring våra produkters funktionalitet och egenskaper. Du utför tester och analyser av våra produkter.

Du har flera betydande roller både som stöd i produkttekniska frågor åt produktionen lokalt och inom divisionen, samt till vår försäljningsorganisation. Du fungerar som en resurs redan från införsäljning och offerering tillsammans med våra säljare där du ansvarar för den tekniska kompetensen. Du besvarar frågeställningar och kommer med rekommendationer kring våra produkter och deras drift och användning i komplexa system. Vår försäljningsprocess består av flera mellanled varpå kunden kan vara såväl en systemleverantör som slutanvändaren.

Som applikationsingenjör tillhör du vår produktutvecklingsavdelning och arbetar i ett team med utveckling och förbättringar av nya såväl som befintliga produkter och tjänster. Din återföring av kundernas behov är viktig för vårt framtida utvecklingsarbete.

Internt samverkar du med vår koncernövergripande sälj- och marknadsfunktion, Customer Service och produktionen. Vi ser även att du i din funktion håller utbildningar och seminarier för våra säljare och kunder för att ytterligare öka kunskapen kring våra produkter.

KVALIFIKATIONER OCH EGENSKAPER

Vi ser att du som söker har relevant utbildning och erfarenhet av kraftelektronik. Det är meriterande om du har arbetat med back up-batterier, laddare och UPS:er. Har du även erfarenhet från en internationell miljö ser vi det som positivt. Som person har du djup teknisk kompetens som du kombinerar med ett kommersiellt intresse. Du tycker om att bygga långsiktiga relationer och har en stark drivkraft att förstå din kunds behov. Du är kommunikativ, pedagogisk, diplomatisk och uppskattar att samverka med andra.

Resor är ett naturligt inslag i tjänsten liksom att kommunicera obehindrat på svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

INTRESSERAD?

Välkommen att kontakta Jonas Österbo vid Cap Urval, som vi samarbetar med i den här rekryteringen, tel. 0480-42 00 24.

Din intresseanmälan med meritförteckning, märkt ”Applikationsingenjör”, sänder du senast den 10 augusti, till info@capurval.se