Kvalitetsingenjör

Saft AB, Oskarshamn

ROLL OCH UPPGIFTER

Som kvalitetsingenjör ingår du i ett team som ansvarar för våra system för produkt- och processkvalitet i hela värdekedjan. Du arbetar med kvalitetsfrågor från leverantör till slutkund och driver självständigt projekt inom vårt lean-koncept, Saft World Class. Som kvalitetsingenjör underhåller och utvecklar du våra metoder och rutiner för kvalitetsuppföljning och kvalitetssäkring där samverkan med företagets leverantörer är avgörande för vår kvalitet och leveransprecision. Du följer upp och analyserar kvalitetsnyckeltal för att prioritera rätt aktiviteter i företagets förbättringsarbete.

Uppgiften innebär en hög grad av samverkan internt där produktionen är din självklara kund men även funktioner som produktutveckling, inköp och produktionsteknik där din specialistkunskap används i olika utvecklingsprojekt för robustare produkter och processer. I rollen ingår att utvärdera och utveckla leverantörer för att möta företagets kvalitetskrav. Du leder interna och externa revisioner och ansvarar för att kompetensen kring kvalitetsfrågor byggs upp i linjeorganisationen. Du kommer vidare vara en nyckelperson för företagets dokumenthanteringssystem. På sikt ser vi att du gärna utvecklas mot att arbeta med kundreklamationer.

KVALIFIKATIONER OCH EGENSKAPER

Vi ser att du som söker har relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet. Vi förutsätter att du har erfarenhet av tillverkande industri och arbete med kvalitetsledningssystem.

Som person vill vi att du besitter en analytisk förmåga där du arbetar metodiskt för att uppnå resultat. Vi tror också att du har förmågan att engagera och entusiasmera din omgivning för att skapa varaktiga förbättringar. Vi tycker det är viktigt att du har en affärsmässig syn på ditt arbete och strävar efter pragmatiska lösningar. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift.

INTRESSERAD?

Sista ansökningsdatum har passerat och urvalsprocessen är igång. Annonsen ligger kvar tills dess att tjänsten är tillsatt. Är du intresserad av tjänsten så välkommen att kontakta Jonas Österbo, tel. 0480-42 00 24.